www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТА СТРАНА В СВЕТА


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТА СТРАНА В СВЕТА, Златото на Българите
x2012x
Публикувано на: 28.8.2012, 21:34
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 46
Участник # 4 307
Дата на регистрация: 26-October 11



Американски спътници са установили ,че в недрата на Пирин и Родопите се крият огромни залежи на злато на стойност 1 трилион долара. Докато гробарското правителство Ви казва ,че е криза и няма пари за пенсии , заплати и болници и т.н. канадска фирма добива злато на стойност 5 млрд. долара годишно. Вашето богатство остава в чужди ръце . Вместо да сте най-богатите хора на земята , правителството на олигарсите Ви направи най-бедните ! Вие решете чие е правото и на чия страна ще бъдете! Знаете ли ,че с нашите подземни богатства можем да сме най- силната икономически държава !
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 036
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06



QUOTE (x2012x @ 28.8.2012, 23:34 )
Американски спътници са установили ,че в недрата на Пирин и Родопите се крият огромни залежи на злато на стойност 1 трилион долара. Докато гробарското правителство Ви казва ,че е криза и няма пари за пенсии , заплати и болници и т.н. канадска фирма добива злато на стойност 5 млрд. долара годишно. Вашето богатство остава в чужди ръце . Вместо да сте най-богатите хора на земята , правителството на олигарсите Ви направи най-бедните ! Вие решете чие е правото и на чия страна ще бъдете! Знаете ли ,че с нашите подземни богатства можем да сме най- силната икономически държава !

http://novinar.bg/news/balgariia-ima-10-ml...AyNzszOQ==.html


Това ние го знаем, много сме говорили за това тук, но златото ще излезне и ще бъде управлявано от Българите, само, когато се въстанови Българският Саракт. Щото сега ще го вземат западняците и евреите.
Има и още нещо. Нашият неизчерпаем ресурс не е във външното,а вътрешното злато! Нека си спомним за Гулвейг и защо Асите я заровиха в недрата на земята ни, закриха златните рудници и се отправиха на север. Това злато под България е оставено от тези наши деди. Гулвейг, донесе Рагнарьок! Близък пример е цар Мидас (Митьо), който до каквото се докоснеше го превръщаше в злато. Той е наш цар, на Анатолийска България. Нека не забравяме историческите уроци! Неслучайно Ванга бе казала една приказка: "всичкото злато ще излезне, но водата ще изчезна". Златото не се пие!
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



Златото в недрата на България в никакъв случай не бива да се изкарва от там. Златото не е нещо което трябва да се придобива зорлем, защото води след себе си само мъки и неволи. Златото трябва то да намери онзи, който го е заслужил.
Ванга, за да изрече споменатите слова значи знае за алхимичната зависимост между златото и водата - то я привлича и я повдига на повърхостта. Затова България е богата - защото има плодородни земи и много вода. Да не забравяме, че у нас е и най-голямото подземно езеро в Европа - Малм-Валанжкия водоносен хоризонт, който се простира на територията на Добруджа. Интересно - Добруджа е и една от най-плодородните територии в Европа. Ето това е богатството на България и то е несметно и неизчерпаемо. Не е чудно защо шорошките газ и петролодобивни уроди искаха да надупчат цялата Добруджа и да изсипят милиони тонове токсични вещества именно в този водоносен хоризонт.

Когато говорим за алхимичните взаимодействия на златото все още сме в територията на езотеричното, но щом преминем на територията на физиката и геологията - фактите отново подсказват, че златото трябва да си остане там където е! Златото е много силен "екран" в геологически смисъл. Това означава, че то не допуска определни вещества да преминават нагоре, а други - да слизат надолу. За да е заложено в такива количества и на определни места на територията на България - то със сигурност не е случайно и "екранира" т.е. спира някакви сили, енергии, вещества да не се изкачват на повърхността, а други да не падат. И това е едно от нещата които правят територията на България свещена земя, а не някаква си възможност да придобием злато и напечатани хартии.

Освен това златото има "памет" - много по-силна от водата. Който не разбира за какво става дума - да гледа филма "Великата тайна на водата" - там се говори за структурата на водата и как се пренарежда нейната решетка, когато е в досег с различни енергии и дори звуци. Всичко това е доказано от сериозни научни физични изследвания.
Никак не е случайно, че навремето, българите не са водели битки върху земи, където има злато отдолу. Правете си му сметката!




--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



Една интересна статия по темата:

http://www.eurochicago.com/2012/08/podzemn...ie-ili-grabezh/

Подземните богатства на България – управление или грабеж

УПРАВЛЕНИЕ НА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОМЕНИ



Подземните богатства са изключително държавна собственост и според чл. 16 от Конституцията трябва да се управляват в интерес на обществото.

Чл. 18. От Конституцията на Република България

(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

(6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.

За съжаление, през последните 10-15 години подземните богатства на България /които следва да се управляват в обществена полза/ са заграбени от чужди и наши /икономически кръгове/ олигарси, с активното участие на цялата политическа мафия в страната. /Това им позволява да ползват приходите от продажбата на добиваните богатства за собствена полза.

Самото определение на понятието „подземни богатства“ подсказва, че те могат да бъдат преработвани до крайни продукти за бита или професионалните сфери, като добавената стойност на готовите продукти надвишава многократно тази на суровините, а ползите за икономиката и местното население са неизмерими. Това означава управление в обществена полза.

Работата на сектора понастоящем може да се окачестви не само като грабеж, но и геноцид срещу народа на България. Престъпната експлоатация на подземните богатства на България се извършва посредством мощности, изградени за сметка на държавата и данъкоплатеца, но ползите от нея са за един тесен кръг от лица. Тя също е изгодна за чуждестранни преработвателни индустрии (Австрия, Белгия, Германия), оставяйки стотици хиляди безработни в България.

Много се говори днес, че българинът е докаран до ръба на мизерията. Но нито един политик, икономист или анализатор не се впуска да разнищи истинските причини за тежката мезо- и микроикономическа ситуация. Порядките в добивната индустрия, както и режимът на концесиите, са основната причина за постоянния икономически спад и липсата на реална икономика. Истината е, че добивът на суровини, продажбата им в суров вид на международния пазар, както и активното разработване на национална преработвателна промишленост, са били може би най-мощният двигател на българската икономика дълго време преди 1990 г. Борбата с престъпното ограбване на суровините на България трябва да започне може би с развенчаването на мита, че България е бедна на суровини държава.

У нас се намират най-голямото находище на мед в Европа, както и най-голямото находище на злато – отново на стария контитнент. Вместо тези природни дадености да се ползват за повишаване на икономическия потенциал на страната, те пълнят джобовете на малцина.

Историята на заграбването на тези стратегически за икономиката ресурси и тяхното престъпно изнасяне в чужбина като суровини, а не като готови продукти с акумулирана принадена стойност, е кратка и съдържателна, и може да се раздели на два основни етапа:

- Завладяване на построените и действащи добивни мощности (мини, заводи и др.) и експлоатираните (добиваните) от тях подземни богатства в страната;

- Завладяване на неразработените, но проучени и препроучени с държавни средства находища на подземни богатства.



ПЪРВИ ПРЕСТЪПЕН ЕТАП

До 1995 г. добивните мощности (мини, заводи, сонди, проучвателна апартура) са държавна собственост, построени със средства на българския данъкоплатец. За размера на инвестициите можем да съдим от трите милиарда долара, изразходвани за проучването, проектирането, строежа и въвеждане в експлоатацията на някои от най-големите комбинати за производство на концентрати за цветни и благородни метали в страната – Асарел-Медет, Елаците и Челопеч. Преработката на концентратите до метали се е извършвало в Медодобивния комбинат в гр. Пирдоп, струващ на данъкоплатеца други 2 милиарда долара.

Асарел-Медет + Елаците + Челопеч = 3 мрд. долара

Медодобивен комбинат гр. Пирдоп (преработване) = 2 мрд. долара.

/Успоредно със строежа да добивните мощности са строени и разработвани заводи, производствени мощности и комбинати, които да преработват българските суровини до машини и предмети за крайна консумация и потребление в бита и промишлеността./ България не е допуснала износа на суровини, а само на готови продукти от тях – ел. двигатели, ел кабели, трансформатори и т.н.

Четирите комбината (Асарел-Медет, Елаците, Челопеч и комбината в гр. Пирдоп), на обща стойност от 5 милиарда долара, са подарени с приватизацията през 1999 г. за 5 милиона долара или 1000 пъти по-малко от стойността на самото им строителство.

Комбинатите са подарени от синьото правителство на Иван Костов на подставени лица като Лъчезар Цоцорков, бивш комсомолски секретар и партиен секретар на Асарел-Медет, и Цоло Вутов, партиен секретар на НИПРОРУДА. Челопеч е подарена на на ирландската НАВАН, която в последствие я препродава на Дънди Прешълс металс. Връзката между двете лица, Цоцорков и Вутов, отявлено декларирани от „десния” Костов като „червени“ врагове, е явна. На този етап фактът, че правителството не се противи именно „комунисти“ да управляват, еднолично и за собствена полза, две от най-рентабилните български предприятия, доказва преплитането на скрити политически и икономически зависимости между тесни икономически и политически кръгове по целия спектър на политическото пространство в България. Днес Цоцорков и Вутов са възприемани като едни от най-богатите българи. Но натрупаното богатство, в размер на милиарди, не е тяхно лично, а принадлежи на целия български народ и може да послужи, във всеки един момент, за неколкократно повишаване на пенсиите и заплатите в бюджетната сфера. С тях могат да бъдат изградени цели нови сектори в икономиката на страната.

МДК – Пирдоп /днешният Аурубис/ е подарено на „работническо-менаджерски“ колектив за 55 милиона долара, като в трезорите му са били складирани преработените от концентратите на Асарел, Челопеч и Елаците благородни и цветни метали на стойност над 10 милиарда долара (според оценки в момента на привацията или днес??), които изчезват и досега не се знае къде се намират и кой оперира с тях. /От една стана – стойността на изграждане на предприятието в гр. Пирдоп надвишава 40 пъти продажната му цена, но от друга, в него се намират активи, на стойност 2000 пъти по-висока от продажната му цена. Тези кражби не бива да останат без последици./

Подобни престъпления са извършени и с другите големи добивни и преработвателни комбинати в България като: КЦМ – Пловдив, Соди – Девня, Горубсо – Кърджали, ОЦК – Кърджали, Горубсо – Мадан. Нефтохим също пък подарен на руските олигарси от „русофоба” Костов. Десетки милиарди са подарени на политическата и икономическа мафия. Всички задължения на комбинатите, във връзка със строителството, са опростени на новите собственици, както и задълженията им за старите замърсявания и прекратяването на нови залпови и текущи замърсявания. /Това е друг много сериозен проблем, който възниква успоредно с безотговорното управление и престъпната узурпация на производствените мощности./

В резултат на престъпната политика, която водят правителствата, добивните комбинати не изграждат пречиствателни станции, въпреки че декларират десетки милиони изхарчени за такива. Типичен пример е Асарел-Медет, чиято реклама е за инвестирани /разгласява инвестиция от/ 50 милиона в екологични проекти, без фактически да е изградена и една пречиствателна станция. Замърсяването на реките Луда Яна и Тополница с тежки метали и реагенти ги прави мъртви реки, на няколко километра от изворите им в Средна Гора. Само по време /в случай на/ регистрираните от граждани залпови замърсявания, които са сигнализирани до институциите, комбинатите биват глобявани с няколко хиляди лева, въпреки че според Наказателния кодекс подобни дейстивя се водят углавни престъпления.

Процедурата по ограбването на българския народ продължава по следния начин: след безобразната „приватизация” на комбинатите, с новите собственици са сключени престъпни концесионни договори за добив на полезните изкопаеми, които позволяват постъпване на 99 % от приходите от добива към тях. Престъплението се състои в изключително ниския процент на концесионна такса, отчисляван в полза на държавата, като активите остават в полза на новите собственици, а пасивите остават за държавата. Договорите са престъпни също, защото са сключени без търг, без конкурс, въз основа на правото на собственост върху добивната мощност. Те са сключени отново между „синьото“ правителство на Костов и червените приватизатори. Неслучайно първо се извършва приватизацията, след това се изготвят престъпните концесионни договори, без търг, а за финал биват засекретявани от обществеността, което е факт и до момента!

С концесионните договори олигарсите запазват за собствена полза 99% от приходите от продажбата на добитите метали, а за държавата – с други думи, за инвеститорите и фактическите строители на комбинатите, които са обикновените данъкоплатци и настоящи пенсионери – отива 1% от приходите! Такива са условията на сключените концесионни договори: печалбата от продажбата на добитата суровина се поделя в съотношение 1% за държавата и 99% за бившите комсомолски и партийни секретари и след това приватизатори на заводите.

Нещо повече: по време на царското правителството с премиер Симеон Сакскобургготски, концесионните такси са намалени с 50 % – тоест стават 0,5%, въпреки че на Лондонската борса цените на металите по онова време скачат няколко пъти!

В това отношение, за съжаление можем да направим сравнение със страните от Третия свят, които се водят суровинен придатък на развитите демокрации. Там държавното участие в подобен род комбинати е над 51%, но там западните фирми поемат 100% от инвестициите за проучване, проектиране, строителство, въвеждане в експлоатация и капитални разходи по добива на суровините! У нас тези разходи са били извършени изцяло от държавата, а тя в момента получава под 1% от приходите, а акционерното й участие (т.е. възможността за оказване на контрол на дейността) е 0%. Тук всякакво съмнение за упражняване на геноцид над народа на България отпада, при положение, че начинът на управление на ресурсите е проектиран, за да ощетява народа и националната икономика десетки пъти повече, отколкото в страните от Третия свят. Тук отпада и всякакво съмнение дали грабежът е умишлен и каква всъщност е логиката на подобен вид управление. То е изцяло противозаконно и противоконституционо, и не може да бъде оправдано с никакви аргументи, нито в момента на извършването на описаната трансформацията на държавното имущество, нито днес – 15 години по-късно, когато усещаме унищожителният й ефект върху националната икономика. Този ефект е бил предвидим от самото начало.

В момента Асарел, Челопеч и Елаците добиват на година над 10 тона злато, 110 000 тона мед, както и други благородни метали, редки и разсеяни елементи. Предприятията са с печалба над 2 милиарда долара на година, а постъпленията от техните концесии в държавната хазна са под 20 милиона долара. В създадените условия на пълна безконтролност на дейността на комбинатите, при изнасянето на концентратите новите фиктивни собственици декларират само златото и медта, а добивът на останалите 7 стратегически метала, на стойност от няколкостотин милиона долара на година, остават за тяхна сметка недекларирани, в тяхна полза.

В допълнение, предприятията си позволяват да извършват редица измами с цел да не плащат и престъпно ниския корпоративния данък от 10%, като извършват данъчни измами, които по същество представляват източване на комбинатите и деклариране на ниска печалба, и това при условие, че от 1999 година до момента, цената на златото и медта е скочила близо 10 пъти!

Гореизброените престъпления към България бледнеят пред провежданата политика от всички правителства след 1995 г. за износ на металите като суровина, а не като готови продукти. Припомняме, че управлението на подземните богатства на България трябва да е в обществена полза, което се постига чрез максимално разпределение на приходите и добавената стойност сред населението. Неслучайно няколко години до 1997 г., добитите метали от МДК – Пирдоп са задържани в трезорите на комбината, което води до няколко престъпни резултата: Най-напред, Асарел, Челопеч, Елаците и самия МДК – Пирдоп практически са пред фалит поради неизвършването на продажби на готова продукция (суровини), липсата на приходи от продажби и съответно увеличаващи се задължения от производствени разходи. Като дабъчен ефект се отчита и буксуването на десетките преработващи предприятия и заводи за готови продукти, които разчитат на цветните метали от Асарел, Челопеч, Елаците и МДК – Пирдоп. Те произвеждат трансформатори, кари, електрически проводници, ел. двигатели, но без достатъчно суровини, и фалират и губят пазарите си. Стотици хиляди работници остават без работа. Тази ситуация е спекулативно обявена като немощ на държавата да ръководи предприятията, които доскоро са били най-печелившите в страната и са осигурявали значителен сигурен доход за бюджета на държавата, след като обезпечат заплатите на стотиците хиляди работници. Това съзнателно унищожение, извършено от един малък икономическо-политически кръг от престъпници на отговорни длъжности, служи единствено на тях самите.

Но това се прави съзнателно, като претекст за приватизацията, която е представена на народа чрез медиите като „последен” изход за икономиката на страната. Търсенето и намирането на „инвеститори” от съсловието на червената доскоро управляваща партия е „светлият” път към прогреса, който „синьото“ правителство на Костов открива неслучайно. Унищожението на цялата преработвателна промишленост, струвала на тогавашния данъкоплатец и днешен пенсионер десетки милиарди долари, както и „осигуряването”, въвеждането на трайна безработица за стотици хиляди души – българи, заети до тогава в промишлеността до готови продукти за крайно потребление, е извършена само, за да могат няколко олигарха да заграбят добивните комбинати и да реализират на международните пазари, за своя сметка суровините, в своя полза! Същите суровини, преработени до трансформатори, ел. кабели, ел. двигатели и други, в момента внасяме от същите западни страни, където ги изнасяме, но на 50-100 пъти по високи цени, поради добавената от преработването стойност. Това е държавната политика!

За пример:

- Един малък преносим трансформатор за 5-10 къщи, който съдържа не повече от 20 кг мед, струва 19 000 хиляди долара.

- Един тон мед олигарсите изнасят, в Австрия например, за 9000 долара.

Сметката е проста: от този тон се произвеждат 50 трансформатора и обратно, вече като трансформатори, ги купуваме за… 1 000 000 долара.

Разликата от 950 хиляди долара е облагодетелствала австрийските собственици на заводи и техните работници. Високоплатените, инженерни работни места остават за Австрия, Белгия, САЩ и другите западни „пазарни, либерални“ икономики, които преработват нашите метали; принадената стойност от десетки милиарди долара остават за тях, а ние безработните българи, на ръба на оцеляването, купуваме от тях на 100 пъти по високи цени готовите продукти, с подарените от нашите олигарси наши метали.

- В добавка, плащаме завишена електроенергия, поради скъпите консумативи, материали и продукти от мед, добита у нас.



ВТОРИЯТ ГОЛЯМ ПРЕСТЪПЕН ЕТАП

в заграбването на подземните богатства на България започва със завладяване на проучените и препроучени, преди 1990 година, от държавата и за държавна сметка, находища на подземни богатства, които не са разработени до 1990 г. Престъпният метод е много прост и започва с приемането на Закона за подземните богатства през 1999 г., при правителството отново на Костов. Новият закон отваря зелен коридор за същите олигарси, заграбили преди това изградените добивни комбинати.

Проучените преди 1990 г., за държавна сметка, находища се включват в лицензионна площ за търсене и проучване на подземни богатства, която се предоставя за фиктивно проучване на същите тези олигарси. Най-голямата уловка и измама се състои във факта, че в съгласно новоприетия закон, откривателите на подземното богатство, директно, без търг получават право да сключат концесия за добив. Използвайки нерегламентирано държавният архив – така нареченият „Национален Геофонд“, „проучвателите” с минимални разходи правят няколко фиктивни сондажа и следвайки процедурата, която самите те са фиксирали в закона, обявяват т.нар. „Търговско откритие“. Това означава, че са открили количество суровини, които представляват потенциал за добив и реализация на пазара за суровини. Подробността, която представлява откровена измама е, че тези находища са открити много преди настоящите изследователи да се заемат с изследванията си. Проучванията са правени за сметка на данъкоплатеца, което означава, че той е реалният собственик на т.нар. по новому „Търговско откритие“.

Намерили на дръвника брадва… Според законовата процедура, следва сключване на концесия, без търг, при същите престъпни условия, обяснени по горе – под 1% приход в държавната хазна срещу 99% приход в джоба на концесионера. Така наскоро канадската фирма „Дънди прешълс металс“, на която бе подарена, преди това, една от най големите работещи златни мини в Европа – тази в Челопеч, стана и концесионер на проучванотно от държавата, преди 1990 г., златно находище в Крумовград. „Дънди прешъс“ са направили реално едва няколко сондажа, но с най голямата си наглост декларират над 50 милиона долара разходи за проучване, което си е данъчна измама. Целта на операцията е за да доведат накрая документално печалбата до 0 и да не платят поне дори корпоративния данък от 10%, въпреки че реалната им печалба от тази „сделка” ще е над 2,5 милиарда долара, а за българския данъкоплатеч едва 2,4% от тази сума…

По същата престъпна схема, Елаците са получили проученото с държавни средства, преди 1990 г., находище „Свещипласт“ до Златица. На Асарел също е подарено, без търг, огромно, проучено от държавата, находище – западно от сегашния рудник. Разширението на Асарел, във връзка с това ново находище, е извършено в пълна конспирация от обществеността. Деяние, което е престъпление срещу правото на достъп до информация на засегнати стотици хиляди хора, да имат информация, както и срещу правото им на глас по въпроси, свързани с околната среда и опасността за тяхното здраве и живот.

Разбира се на всички е ясно, че това става с пълното съдействие на оторизираните държавни органи: Министерство на околната среда и Министерство на здравеопазването, които трябва да се грижат за интереса на обществото, а не на единиците олигарси. Те стъкмяват такава документация, по поръчка и в полза на новите фиктивни собственици, за да може престъпните операции да преминават гладко и тихомълком. Но тези престъпления, поради своя мащаб не могат да бъдат скрити. Равносметката от държавната политика може да бъде резюмирана по следният начин: няколко чиновника вземат подкуп от няколко хиляди, което довежда до ползи за няколко политици в размер на милиони, и ползи за няколко крупни мафиота в размер на милиарди, което довежда до щети за държавата в размер на десетки, дори стотици милиарди, които се пренасочват към чуждестранни икономически сектори.

Двадесет и две години срещу България се провежда политика на разграбване и унищожаване на общонационалните капитали от страна на западните демокрации и източни олигархични режими. Двадесет и две годни назначаваните от ЦРУ и КГБ правителства на страната безропотно съдействат за разграбване националните богатства посредством офшорни компании. Двадесет и две години външния дълг се увеличава все повече, макар че е заграбено и изнесено в полза на западните корпорации:

185 тона злато, 2,2 милиона тона метал мед, редки и разсеяни стратегически метали, на обща стойност от над 30 милиарда долара, по сегашни цени на лондонската борса.

От 1990 г. досега се изнасят в чужбина ограбено отначало от ръководствата, после и частните фирми приватизирали сектора за 1 лев:

- От Асарел – 22 тона злато, 1,2 милиона тона мед. Всяка година 50-55 хиляди тона метал мед и 1000-1200 кг.

- От Елаците – 40 тона злато, 800 000 тона метал мед, на година 40-45 хиляди тона мед, 1900 до 2100 злато.

- От Челопеч – 70-80 тона злато, 3,5 до 4 тона на година, след 2007 г. увеличават добива на руда и злато също. 250 хиляди тона метал мед до момента – 13 до 14 хиляди тона на година.

В България от заграбените мини са изнесени от 140 до 150 тона злато, 2-2,2 хиляди тона метал мед, редки и разсеяни елементи, суровина в концентратите за милиарди долара. Златният резерв на България от 35 тона злато, добит преди 1990 г., съхраняван до 2002 г. в БНБ, е изнесен от правителството на Сакскобургодски и не се знае съдбата му

Общо 180 тона злато за 12 милиарда долара и метал мед за 30 милиарда долара е заграбено от 1990 г. до момента от политическата мафия и западните „партньори”, изнасящи в България демокрация.

Накрая, като обобщение можем да подчертаем, че Организираната политическа престъпност, с участието на всички политици, управлявали страната, през последните пет правителства, подариха на чужди и наши олигарси не само добивните комбинати и мощности, но и 99% от самите подземни богатства, които са изключително държавна собственост по Конституция. За да заграбят подземните богатства и добивните мощности, те съзнателно съсипаха цели промишлени отрасли и оставиха на ръба на мизерията стотици хиляди работници и техните семейства. Следващите едно след друго „червено“, „синьо“, „жълто“, отново „червено“ и накрая гробарско правителства преподписват престъпните договори, толерират олигарсите и ги награждават с нови държавни находища за милиарди долари; награждават ги с държавни отличия, ордени и медали, изглежда заради умението им да измислят система за ограбване на народа на България. Тези факти говорят само едно: независимо от цвета и декларираните политически убеждения, всички те са обединени в една организирана политическа престъпност с цел ограбване на страната и водене на икономически, социален и физически геноцид срещу населението.



КАКЪВ ИЗХОД ВИЖДАМЕ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ.

1. Да бъде върната собствеността на държавата върху добивните комбинати, да бъдат осъдени всички олигарси и политици. Налага се да върнат всички заграбени, до момента десетки милиарди долари – приходи от износа на металите, които могат да послужат за няколкократно повишаване на приходите в държавата и/или за изграждане на нови производствени мощности, което отново ще доведе до повишаване на доходите. Държавата да обяви търг за концесия и управление на комбинатите с условия, гарантиращи интереса на обществото, или да запази контролен пакет от акции, които да гарантират възможността за контрол на дейността и правото на по-голямата част от приходите от дейността на комбинатите, без да дава право на преобладаваща частна собственост над самите подземни богатства, които са изключителна държавна собственост. Предвид цените на Лондонската борса и огромните печалби, реализирани в момента от комбинатите, държавата не може да се съгласи на по малко от 80% дялово участие в изградените с нейни средства комбинати и на 70% дялово участие в изградените с частни капитали мощности. Щом частникът може да бъде на печалба, значи и държавата може. Ако частникът може да си осигурява печалби в размер на милиарди, противно на всякаква здрава логика е населението на България да бъде лишавано от ползите, които биха могли да носят тези милиарди.

2. Разконсервиране и пускане в експлоатация на държавните заводи за крайни продукти (ел. кабели, трансформатори, ел. двигатели и т.н.) С огромната печалба, осигурена така за държавата, трябва да се инвестира в нови иновативни технологии и производства, носещи стократно по-висока принадена стойност от цената на самите суровини.



Тази победа може да се извоюва само с активността на стотиците хиляди безработни, оставени на улицата, в резултат на заграбването на добивните комбинати и унищожението на редица отрасли. Независимо кой ще управлява в парламент и правителство, ние гражданите трябва да ги принудим да работят за нас – техният господар. За това е необходима голяма организация от свободни хора, които постоянно да следят за всеки ход на правителството в тази насока и активно да изискват следването на политика в интерес на нацията, а не облагодетелстваща малък на борй недобросъвестни чиновници, които са се възползвали от длъжностите си, като резултатът е налагането на мизерия за милиони души, техни съграждани.

Решението на проблемите минава през проектирането и въвеждането на нови системи за държавно управление, които елиминират партийното форматиране на управленските кадри и издигането и изтъкването на фалшиви авторитети и фалшиви принципи в държавното управление и в управлението на ресурсите. Само по този начин може да се избегне и изкуственото величаене на отделни лица и фирми като видни обществени фигури, които всъщност са най-обикновени крадци и измамници, но също и основни фигури в провеждането на геноцид на цял един народ, което ги прави и убийци. Цоцорков, Вутов, техният антураж, чуждите фирми от ранга на „Дънди прешъс“ следва да бъдат възприемани и наричани открито „крадци, измамници и убийци“, но това може да стане единствено ако Не искаме политическа партия да се прави, а съвестни граждани, готови за протести до край, надигнат своя глас, за да нарекат нещата с истинските им имена. Без саможертва няма прогрес. Друг път за оцеляване на България и българите няма.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 30.8.2012, 10:00
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



...и както вече се тиражира из нета:
БЪЛГАРИНО, АКО НЯКОЙ ТИ КАЗВА ДА ПРОКЛИНАШ СЪДБАТА СИ - ИЗПЛЮЙ МУ СЕ В СОРАТА!
ПРОКЛИНАЙ КОНКРЕТНИ ИМЕНА, КОИТО СА ВИНОВНИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА СТРАНАТА. ТЕЗИ ИМЕНА СА ИЗБРОЕНИ В ГОРНАТА СТАТИЯ! ПРОКЛИНАЙ ГИ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ЗА СИЛАТА НА БЪЛГАРСКАТА КЛЕТВА, КОЯТО Е СРИВАЛА НЕ ЕДНА И ДВЕ МНОГОВЕКОВНИ ИМПЕРИИ.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 30.8.2012, 10:07
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



Ето го мазният и самодоволен цоцорков, който получава от агент гоце най-високото държавно отличие - орден "Стара планина". Питам се защо - сигурно заради милион и половина съзнателно закрити работни места, две отровени реки и цял регион поставен на ръба на оцеляването и екологичната катастрофа.
Този бивш партиен секретар на Асарел Медет е в основата на фалита на няколко комбината, който в момента реализират печалби от по няколко милиарда, които влизат в неговите и на няколко други боклуци джобове. Пък ти - обикновения "гражданин" се бъхташ за 5 лева на ден и се чудиш какво става. Ето това става - здраво цоцоркане.
Мачкай боклука да се гърчи!


Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 30.8.2012, 10:11
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



Това пък е другата гнусна утрепка цоло вутов - също бивш партиен секретар. И пред него плонжират всички политици и чакат към коя партия ще насочи малко от стотинките си за да може да излъжат отрудения телекторат, понастоящем тиквоторат.
Елаците е била пред фалит докато този е бил паритен секретар - сега докато е фиркитвен собственик - реализира милиарди печалби за негова лична облага. Значи не държавната собственост е проблем, а присъстивето на подобни утрепки в пейзажа.
Бий утрепката до спукване!

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 30.8.2012, 10:36
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



От печалбата на описаните по-горе предприятия, която отива директно в джобовете на описаните по-горе боклуци и утрепки, без да са инвестирали и един лев собствени средства - тия парцали не са имали пари да си купят и цигари на времето; от печалбата на комбинатите построени изцяло с държавни пари по време на соца - може:

- да се повишат пенсиите и заплатите в държавния сектор поне два пъти - от веднъж без никакво бавене.

- да се инвестират в изграждането на цели нови производствени сектори, където да намерят работа милиони българи. След което да се повишат пенсиите и заплатите близо 10 пъти.

За сравнение ще цитираме Германия, която се хвали с нови 700 000 работни места за население от 50 милиона - при въвеждането на енергина ефективност на сградите и изграждането на възобновяеми енергийни източници - соларни клетки и ветрогенератори. У нас са закрити над 1,5 милиона работни места, при население от 7 милиона, които може утре да се открият отново, ако не са боклуците-утрепки - крадци и убийци цоцорков и вутов.


На снимката долу, цоцорко се е обградил със социалния министър на бойко - масонска подложка и грозен алкохолик, който трябва да развива социалната политика, което е невъзможно при кражбите на цоцорко. Другото мазно петно в снимката е възпитаника на отровено общество трайков, който беше прокълнат по повод мераците му за шистовия газ в България и сега вегетира, надявам се гибелно.
Дригият урод пък е кихнал някой лев на цръковни функционери - сигурно също масони с часовници за по десет бона, явно да му приспят гузната съвест. Тия обаче нямат нито съвест а душата им е отишла приживе в пъклото. Ами да довършим започнатото - каквото е мъртво трябва да гние!



С колкото и държавни чиновници и попчета да се окичат - от днес, в кратки срокове тия боклуци ще изгният, защото техните зверства вече станаха известни!

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 30.8.2012, 15:36
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11




Кадмий и арсен във водата в Златица, забраниха да се пие

Водата в Златица е негодна за пиене, има наднормено съдържание на кадмий и арсен. Има режим, а няма водоноски или алтернативно водоснабдяване за населението, с което се нарушава правото му на здравословен начин на живот.
Това алармира на пресконференция Петя Чолакова от сдружение "За един по-добър живот", която живее в Града на чешмите, както е била известна в миналото Златица, предаде БТА.

В града има около 100 реки и 200 чешми, преди години пред всяка къща минаваше вада с бистра планинска вода, каза Чолакова. В момента на част от градските чешми местната управа е залепила предупредителни табели, че водата е негодна. На останалите обаче, които имат същите водоизточници, населението продължава да налива и децата да пият, посочи тя.

По думите й изследвания на отговорните институции са показали, че водата в Златица има наднормено съдържание на кадмий и арсен, а на места и висока електропроводимост. Когато идва след режим, водата е кафява, добави тя.

Според екоактивистите са замърсени и златишките реки, чрез които - р. Тополница, а оттам и течението на р. Марица. Представители на неправителствени организации от Златица обвиняват за ситуацията големите промишлени производители от района - "Елаците мед", "Аурубис България" и "Дънди прешъс метълс".

Според тях компаниите не спазват екологичните предписания и не осъществяват задължителното наблюдение върху здравето на населението.

Представител на "Елаците мед", който бе на пресконференцията, обаче отрече обвиненията.

http://dnes.dir.bg/news/voda-zlatitza-11892639?nt=9



--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 036
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06



А, ето ви пресен пример какво представляват "евроатлантическите ценности" и какво става, когато една страна, се превърне в бананова република. Евроаталнтическите ценности са всъщност продължение на старата колониална политика, която за да поддържаш добър стандарт за своите народи, не ги караш да повишат КПД-то на своята производителност и творчество, а крадеш природните богатства на други нации.

http://www.dailyweb.bg/?p=1247

Канадците от „Дънди Прешъс Металс” тихомълком скриха златните галерии на Троя в Крумовград


Най-старото златно находище в Европа, давало бижута на Древна Троя падна под канадско робство. С помощта на правителството, незнайни чужди концесионери продължават да крадат България без капка срам! Няма абсолютно никакъв, било то държавен или обществен контролен орган, който да се занимава с мониторинг върху дейността на канадците в града при източните Родопи. Великата договорка между държавата и канадците, е че ние ще взимаме 0.75 % от добитото злато! Може ли човек да си представи по-голям подарък за чужденците и по-голямо унижение за народа?!

Най-старото златно находище в Европа, това в Крумовград е на път напълно да потъне в ръцете на алчните концесионери от канадската компания “Дънди прешъс металс”, като за случващото се там не знае никой, а чужденците се ползват с пълна свобода и спрямо тях липсва какъвто и да е било контрол. Оказва се, че безумията в нашата страна наистина са безконечни след като на яве излезе факта, че спрямо чужденците захванали се да проучват златното находище в Крумовград не се оказва никакъв контрол. Няма абсолютно никакъв, било то държавен или обществен контролен орган, който да се занимава с мониторинг върху дейността на канадците в града при източните Родопи. Липсата на контрол, екологичен и чисто технически, даде възможност на фирмата “Дънди”, която между другото вече нанесе невероятни екологични и обществени щети върху населението на Челопеч, където канадците също държат концесия за добив на злато, да прави абсолютно всичко което пожелае. Естествено на първо място и да краде! Защото кой би могъл да докаже, че в 1 килограм руда има 6, а не 16 грама злато след като никой държавен орган не следи за тези параметри. Същото е положението и спрямо екологичната страна на въпроса, където технологии които смятат да използват “модерните канадци” за добив на благородни метали са толкова архаични и толкова вредни за околната среда, че съвсем скоро тази част на Родопите ще се превърне в пустиня!

Въпреки десетките граждански протести и организирани митинги на гражданите в Крумовград обаче, думите им не само че не притесняват чуждите инвеститори, но дори напротив.

Цинизмът на канадците спрямо народа и държавата ни в последно време достигна такива размери, че от “Дънди” счетоха за нормално да предложат един вид “легален подкуп” на част от местното население.

Съвсем спокойно от фирмата предложили на крумовградчани няколко “нови проекта” с които да се издържат през следващите години. Нещо от рода, ще ви бутнем някой официален лев, само вие да си траете докато ние сме тук! Това крайно цинично отношение, както към населението, така и към държавата обаче, както за съжаление често става у нас, остана напълно незабелязано от страна на държавата и съответните служби. Макар и едно подобно деяние най-сериозно да заслужава вниманието на ДАНС например, които обаче предпочитат да се занимават с всякакви други напълно несвойствени за дейността им неща, но не и с държавна сигурност и националното достойнство. Как например ДАНС не обърна внимание как подноса на целия народ една чужда компания буквално изнася националното ни богатство.

В държави като Ирак, концесията е 90 срещу 10% в полза на държава при добив на нефт. В периода на проучване това съотношение е пък 60 към 40% отново в полза на държавата. Как стои обаче този въпрос у нас?

Съвсем по български и съвсем в духа на “сделки между приятели”, стил който премиерът Бойко Борисов сериозно наложи особено през последните няколко месеца.

Великата договорка между държавата и канадците, е че ние ще взимаме 0.75 % от добитото злато! Може ли човек да си представи по-голям подарък за чужденците и по-голямо унижение за народа?!

Едва ли има смисъл да коментираме за съответните “подаръци” които канадците са направили на правилните хора за този така мил дар към тях. Това едва ли подлежи на съмнение, особено при тези скандални условия, които по безобразен начин ощетяват държавата ни. Не стига, че от “Дънди” изцяло ще унищожат природата и културно-историческото наследство из регионите по които се изявяват, но и ще напуснат България с няколко милиарда евро, докато държавата ще е прибрала за това време едва 2-3 милиона. Ужасът допълнително се допълва и от факта, че златното находище в Крумовград е доказано като едно от най-старите на континента. Според учени от световен мащаб, няма съмнение, че именно от него е черпила злато и великата Троя. Разстоянието между Крумовград и Троя е само 130 км, а галериите в находището от този период са запазени и до днес. Е поне, докато в рудника не влязоха канадците за които Троя звучи, като Гага. Вместо да превърнат от това място национален исторически паметник нашата държава го подари на едни хора, които между другото според официалната им история дори не разбират от злато добив, тъй като се занимават главно с недвижими имоти!

Това не попречи обаче според последните информации, същото това правителство освен Челопеч и Крумовград да подари на чужденците още 12 концесии или общо 14 такива!!!

Безобразието стигна до там, че дори “Дънди” стана спонсор на националния ни отбор по художествена гимнастика и започна да рекламира руда по БНТ, като че ли ето сега някой роден пенсионер ще си закупи от тях малко благороден метал.

В този смисъл още по скандален е и факта, че нито ДАНС, нито друг орган полага някакви усилия да разбере, освен златото, колко сребро например или други скъпоценни метали вадят от въпросните находища така милите концесионери.

Според специалисти, канадците без какъвто и да е контрол, напълно спокойно черпят от рудника още няколко благородни метала за които естествено нямат никаква концесия. И всичкото това е бонус, защото явно са си платили където и на който трябва.

Друг изключително смешно е, но в същото време и много обиден факт е, че в момента в Крумовград от “Дънди” твърдят, че проучват находището! Нещо толкова безумно като твърдение, че чак скандално. Нашата малка държава от години е толкова добре проучена и цялата документация за всички находища на територията ни е толкова подробна и детайлна, че е напълно абсурдно някой да твърди, че смята тепърва да проучва нещо. Точно обратно. От “Дънди” идеално знаят как са получили на готово всичката информация относно находищата у нас и че не са похарчили дори 1 лев за някакви нови проучвания. Всъщност, като почти всички компании и канадците действат по-старата добре изпитана схема на “ПР за балъци, чрез информация в медиите”. Какво точно правят канадците? Както и много други компании, така и “Дънди прешъс металс” са фирма е “листвана” на борсата в Лондон и с чийто акции се търгува ежедневно. За да се качи цената им, най-простата схема е чрез публикации в медиите според, които компанията се развива все по-блестящо и взима нови и нови находища с огромни бъдещи перспективи.

Така от “Дънди” редовно примъкват “свои журналисти” в Челопеч, Крумовград и скоро и по новите си придобивки у нас, като вследствие на това из родните медии излизат материали с успехите на златотърсачите от Канада.

Логично една част от тези материали, случайно или не, веднага се препечатват в английските и американски медии, което пък автоматично покачва доверието в компанията и вдига цената на акциите им на борсата. Ето така се правят милиони. Получава се следното.

Освен, че подаряваме милиарди в злато и други скъпоценни материали на нашите любими чужди инвеститори, ние редовно и им помагаме да покачват цената на своите акции и да разделят помежду си всяка години, нови и нови милиони евро.

И всичко това, докато малкото бедни българи в този забравен от Бога и справедливостта район се борят с последни сили да запазят миналото но своите родители и земята, която ги храни вече стотици години. Е, накрая логично изниква въпросът – защо все така се получава. За съжаление обаче, толкова логично се явява и отговорът – защото няколко корумпирани до цинизъм хора не спират да крадат от своята родина и ни най-малко не милеят, нито за история, нито за култура, нито за народ, нито за бъдещето на България.

Васил Петев

източник: afera.bg
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11



Ама моля ви се - автора на статията е толкова наивен - какво ти ДАНС! А нали хората от Крумовград събираха подписка срещу дънди - после ги викаха в районното да дават обяснения. Познай ако ми се обадят да ходя да давам обяснения за нещо такова какъв отговор ше получат по телефона! Ше им се прииска да дойдат да ме арестуват, е да ама като няма за какво ше им се наложи да си правят това за което са наети - да си почиват в патрулките, които аз съм им купил, дето им плащам литър бензин на 4 лв 50 ст. (!!! вярно е) за да вземат заплатата да си нахранят децата която идва от моите данъци.

http://novjivot.info/07/11/24689

По подобен начин в едно село Попово спряха "концесионера" собственоръчно! Как? Ами устроиха палатков лагер около парцела, който беше набелязан за добивни дейности. Не допускаха машини да влизат и излизат, цялото село се организира - на ден по два пъти носеха нагоре храна, сменяха се на ротационен принцип всичките жители на селото да дежурят на палатките, докато не спечелили битката. Война като война - всички са засегнати!
В Брезник също имаха концесия за добив некви чужденци, обаче целия град отива на стачка и засега в Брезник няма да се добива злато. Трън също го грози златодобивната индустрия, обаче там са още по решени да си пазят земята и водата. Само че в никоя медия не ги дават тези събития. Само коментари колко било зле и безнадеждно и по някой рехав упрек колко били продажни политиците. Ако искаш да си журналист ше разчепкаш целия проблем до дъно и ше дадеш на хората решения или ше мълчиш! Самоорганизация е спасението! Никой в държавата няма да дойде да ти помогне - напротив: дойдат ли - готви си провизии - започва се война!


Добре поне че е стопирана по съдебен път супервредната технология за добив на злато с използване на цианиди. Битката обаче няма да спре докато не бъдат изфъшкани дънди от България, ако ще с цената на няколко канадски и продажно-български чутори да се валят в калта.

Искам само да припомня, че навсякъде по света, дори в Африка - когато се наема чужда фирма да проучва и добива подземни богатства, държавата винаги запазва контролен пакет (мин. 51%) от общата дейност. В България, понеже концесионерите нищо не проучват и получават всичко на готово с все добивните мощности - този процент трябва да отиде над 80%. Това което днес е познато у нас като концесионна такса - практиката е да се изплаща за формиране на държавен резерв в случай на аварии и форсмажорни обстоятелства. Концесионната такса у нас реално гравитира около средните за европа нива, но скандалното е, че това е целия приход за държавата. Тази концесионна такса може да си остане 1-1,5%, обаче дяловото участие на държавата трябва резко да се повиши. И това си го знаят в министерството отлично! Само че явно някой им киха бонуси да се правят на улави! Боклуци са всичките и ше им излиза през носа всеки лев за мълчание и всяка премълчана дума! И не дънди да ми обясняват как са готови да предоговорят концесионната такса. Колко?! От 0,75% на 1%?! Дялово участие се казва! Това значи държавата да получава процент от приходите, да назначава пряко служители във фирмата и да оказва контрол както над дейността така и над отчетните документи.

А съвсем отделен въпрос са слуховете, с какви пари оперира дънди прешъс. Говори се, че капиталите на мултигруп са били съхранявани в Канада. Направете сметка по нататък.



--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
x2012x
Публикувано на: 13.4.2013, 19:50
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 46
Участник # 4 307
Дата на регистрация: 26-October 11



Професор Гергелчев: България е сред най-богатите на злато

Проф. Вълко Гергелчев е завършил Минния институт в Днепропетровск, Украйна. Защитил е аспирантура в Минната академия на Санкт Петербург. Работил е като геолог, началник на рудник и главен геолог в ГОРУБСО – Кърджали. Бил е научен сътрудник и старши научен сътрудник в Геологическия институт на БАН и Научно-изследователския институт по полезни изкопаеми.

Той е един от ръководителите на националната програма за проучване на златните ресурси на България. Издал е 125 научни труда по геология на полезните изкопаеми.

България е една от най-богатите на златни залежи държави, казва професорът. По данни от 2010 г. има 20 хил. тона прогнозни запаси от злато, които по сегашните му цени на световните пазари би струвало 1 трилион и 100 млн. долара. Освен това страната притежава в недрата си залежи от 123 типа ценни изкопаеми, сред които платиноиди и сребро.

Чрез златодобив може бързо да излезе от финансовата и икономическата криза, но той трябва да е

В РЪЦЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА

В това е категоричен проф. Вълко Гергелчев. Казва, че група учени пращат на всички правителства данните за златните залежи и необходимостта България сама да развива златодобива, но нито едно досега не е обръщало внимание на експертното им мнение.

Заедно със златото в рудите се съдържат още доста ценни метали – сребро, платина, олово, цинк, мед. Грешка е от рудите да се извличат само металите, които са в най-голямо количество, а останалите да отиват на хвостохранилището, каквато е била практиката, смята професорът. От рудата трябва да се извлича всичко полезно. Дава пример с немската компания, която създава предприятието в Кърджали, чийто наследник е „Горубсо”. Освен олово и цинк са добивали злато и сребро. Само среброто било достатъчно да си платят разходите по добиването на рудата и преработката й. Останалото – печалба!

Най-бързият и лесен начин да започне възстановяването на рудодобива и металургията е да се извлекат ценните метали, които са останали в хвоста на старите предприятия, казва проф. Гергелчев. Направил сметка, че само в хвостохранилището на „Кремиковци” са „заровени” 19 млрд. долара – цената на неизвлечените метали – сребро, манган, олово, мед. В момента хвостът се изнася от украински бизнесмен, за да се преработва в родината му.

С печалбата от извлечените от хвостохранилищата метали може да се финансира възстановяването на мините и преработвателните фабрики и да се построят нови. Предприятията за добив на стратегически суровини – злато, сребро, платиноиди, нефт и газ, непременно трябва да са държавни, подчертава той. Повечето държави по света, а и в Европейския съюз не разрешават стратегическите ресурси да се дават на чужди фирми. Даже в Африка плащат на фирмите, които добиват златото, но не разрешават да го изнасят.

За съжаление, в момента част от златните ни находища експлоатират чужди фирми, които направо крадат, сякаш сме колония, казва проф. Гергелчев. Изчислил съм, че през 2010 г. по официални данни са добили 1 100 000 тона руда, от които чуждите фирми са спечелили 1 млрд. 154 млн. долара, а на България са заплатили едва 6 милиона.

ТОВА СИ Е ЧИСТ ГРАБЕЖ



Карта на проф. Гергелчев- основните златоносни пояси в България са в жълто, в синьо е посоката на разпространение на сребърните руди. Вижда се и т.нар. златен триъгълник в Южна България

Всъщност, ние сме по-зле и от колония, коментира Гергелчев. България е единствената страна в света, чието злато се изнася!

Даже в Румъния държавата има участие от 38% и 62 на сто са за чуждата фирма. А у нас, в Челопеч държавата плаща на канадците компенсация за това, че в рудата се съдържал арсен по 120 долара на тон за превоза на концентрата до Намибия, където се преработва. А в рудата винаги се съдържа арсен, това не може да е основание. Освен това при износа на концентрат понякога се изнася до два пъти над обявеното. При това никога не се знае какво и в какви количества се съдържа в концентрата. Но на границата ни няма товарно количествено-качествен контрол.

Няма и Национална геоложка служба, която да контролира нещата в бранша, да прави проучвания и прогнози. Имало е, но е била закрита в края на 90-те години.

Кърджали може да се развие като голям промишлен център, като се спазват екологичните изисквания, убеден е проф. Гергелчев. Да се добиват всички съставки в рудите, да се развият съпътстващи производства като ювелирното. Тук има много полускъпоценни камъни, а също и платиноиди.

Професорът подчерта, че рудодобивът и металургията могат и трябва да се развиват така, че най-малко да вредят на природата. Според него

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЦИАНИД Е НЕДОПУСТИМО

Вълко Гергелчев е един от 27-те учени, които се обявиха против използването на цианид в Челопеч и Висшият адинистративен съд уважи мнението им. Вече има начини да се извлича висок процент от съдържанието на злато в концентрата по модерна и безопасна за околната среда технология, без да се използват цианиди. Отдавна това се прави във Франция, например. А цианидите са забранени в много държави.

Още през 1969 г., когато Гергелчев е бил главен геолог на Шесто рудоуправление, чийто наследник е „Горубсо“ в Кърджали, и началник на рудник „Пчелояд”, настоявал преработвателната фабрика да е до рудника. Съображението му било, че така се спестяват разходите за транспорт на рудата на 32 км. Идеята му била подкрепена от главния инженер на предприятието. Но други се противопоставили с обвинение, че отнема поминъка на много хора в града. Проф. Гергелчев твърди, че при флотацията на оловото и цинка тогава не се е използвал цианид. Изразява недоумение защо се допуска цианидно производство в Кърджали и то в центъра на града. Защо „Горубсо” не си направят фабриката до рудника? Със спестените от транспорт пари бързо ще си платят новата фабрика и ще започнат да печелят, недоумява той.

Друга идея за развитието на Кърджали и Източните Родопи на професора е

ДА СЕ ОТКРИЯТ ГЕОТЕРМАЛНИ МИНЕРАЛНИ ВОДИ

като се направят сондажи на местата на най-големите тектонски разломи. Те съвпадат с теченията на реките, защото водата се стича по най-ниските точки на терена, обяснява той. Край Кърджали има възможност да бъдат открити на вливането на река Върбица в Арда. В Момчилград мястото е на вливането на приток във Върбица близо да бившите казарми. В Крумовград – на вливането на Крумовица в Арда. Наличието на геотермални води също дава големи възможности – да се развива балнеоложки туризъм, да се използват за отопление и битови нужди.

За находището на злато на Ада тепе край Крумовград проф. Гергелчев е на мнение, че разработването му трябва да се отложи за след години, когато ще има по-ефективни и щадящи природата технологии за добив. Не си струва заради залежи от 27 тона да се съсипва регионът. Понеже добивът ще е от открит рудник, огромна площ ще бъде превърната в кратер. Села ще бъдат заличени. Пораженията върху природата и върху начина на живот на хората ще са несравнимо по-големи от печалбата. Още повече, че тя ще е за чуждата компания, не за крумовградчани, нито за България.

http://novjivot.info/04/07/53594
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.4.2013, 14:23
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 036
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06



Унищожението на древната ни история край Крумовград и Момчилград тече с пълна сила. Ето го Ада тепе, което е предназначено да бъде обърнато наобратно, заради апетите на евреите за злато

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../DSC_3508-1.jpg

То спокойно може да бъде наречено "Златният Остров". Предназначено за унищожение от еврео-атлантическа фирма, която ще добива от него злато, за да стават евреите още по-богати, а ние - още по-бедни!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.4.2013, 11:07
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 036
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06




Ето как и с какво се е добивало златото на Ада тепе. Това е била технологията. Каменни хавани и стриване на рудата със специално изработени за целта обли камъни. И въпреки това, археологическите разкопки свидетелстват за пласт, в който не е имало обитаване на Златният остров, пласт носещ белезите на екологична катастрофа. Той свидетелства, че има прекъсване в живота и дейността на Ада тепе. Бил много странен този пласт, казват. Имал особени белези, все едно е водена война за галериите със злато, ама не обикновената война между хората за ония времена, тъй като тя не би предизвикала такива поражения. Нещо друго е атакувало Златният остров...

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../DSC_3342-1.jpg

PMEmail Poster
Top
Ванина
Публикувано на: 17.4.2013, 16:07
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13



http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=367752

Златото не е престижъ за материално богатство, а нещо много повече. БОГатство. Златото е за връзка съ Небето. Има ли връзка съ горниятъ святъ, има я и защитата.
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020